Patatesli Dilim Poğaça

Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 250 gr. tereyağı (daha hafif bir lezzet elde etmek için tereyağıyla zeytinyağını karıştırabilirsiniz)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Üzeri için 1 yumurtanın sarısı, bol miktarda susam ve çörek otu
Harcı İçin
- 4 adet patates
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
1. 4 patatesi yıkayıp haşlayın. Haşlanan patatesleri doğrayın, üzerine rendelenmiş peynirleri de ekleyip bir çatal yardımıyla ezin. Lezzet vermesi için bir miktar da pul biber ve karabiber ekledim. Peynirinizin tuzuna göre biraz da tuz ilave edebilirsiniz.
2. Bir kaba unu alın. Ortasını havuz gibi açıp içine oda ısısındaki tereyağını, yoğurdu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurarak özlü bir hamur elde edin. Tarifte un miktarını 4 su bardağı olarak belirlemiş ancak derin dondurucudan çıkarıp mikrodalga fırında oda ısısına getirmeye çalıştığım tereyağı biraz eriyince 1/2 su bardağı kadar daha un ilavesi yapmak durumunda kaldım.
3. Şimdi gelelim hamuru tepsiye yayma işine. Hamur gözüme az geldiği için başta biraz tedirgin oldum. Dolayısıyla hamuru ikiye böldükten sonra tepsinin dibine yayacağım parçadan bir ceviz miktarı kadar hamur alıp üzerine kapatacağım hamura ekledim. Büyük boy borcamı yağlayıp az miktarda olan hamuru yaydım. Üzerine patatesleri de ekleyip kalan hamuru 3-4 parçaya ayırıp elimde açıp yayvan parçalar elde edip patateslerin üzerine kapadım. Hamur bu şekilde altına da üstünü kapatmaya da rahatlıkla yetmiş oldu.
4. 1 adet yumurtanın sarısını hamurun üzerine sürüp bol miktarda susam ve çörek otu serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişirin.




selam
Şeyma kardeşim bu tam bizim ailenin damak tadına uygun bir tarif olmuş denemek üzere hemen not aldım sabaha büyük ihtimalle soframızda yerini alacaktır teşekkürler ellerine sağlık ayrıca diğer tariflerinide inceledim genellikle damak tadımız çok benziyor karnıyarık da uzun zamandır bizim evde senin yaptığın gibi yapılıyor diğerinden daha da lezzetli oluyor ve hafif tabiki seni bir süredir bloğumdan da izliyorum harika tarifler paylaşıyorsun maşaallah hamaratsın:)
sevgiler Aynur
Düşünceleriniz için teşekkür ederim :) Tarifi denediğinizde beğeneceğinize eminim, biz ailecek çok beğendik.
Merhaba Şeyma Hanım, tarifinizi az önce yaptim ve tadina baktim .Çok lezzetliydi, çay ile birlikte nefis oluyor.Herkese tavsiye ederim.Bu arada sitenizde olan portakalli – cikolata soslu tavuk göğsü tatlısının resmi var ama tarifi yok,yazarsanız çok sevinirim.
Teşekkürler!
Beğenmenize sevindim, ellerinize sağlık :) Portakallı – çikolata soslu tavuk göğsünü sık sık yapmama rağmen tarifini bir türlü ekleme fırsatı olmadı ama çok basit.
1 litre süte karıştırarak 1 su bardağı un ve 1 su bardağı şekeri ekliyorsunuz. 1 paket damla sakızını da ekleyip kaynatıp muhallebi kıvamında pişiriyorsunuz. Ocaktan alıp mikserle pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpıp ıslattığınız dikdörtgen borcama döküp soğumaya bırakıyorsunuz.
Portakallı – çikolatalı sos için de Dr. Oetker’in çikolata sosunu tarife göre hazırlıyorsunuz. Pişirme aşamasında 1 adet portakalın kabuğunu rendenin ince kısmından rendeleyip 1-2 çay kaşığı da toz tarçın ekleyip pişiriyorsunuz. Tarçının miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Çikolatalı sos pişince tatlının üzerine döküp, soğuyunca dilimleyerek servis ediyorsunuz.
Çok pratik ve kolay oluyor. Damla sakızı, portakal ve tarçın üçlüsünün tat uyumu da harika oluyor. Kolay gelsin :)
Merhaba,
limonlu – çikolata soslu tavuk göğsü tarifinizi denedim,aynen yazdığım gibi portakal olmadığı için limon ekledim.bu şekilde çok güzel oldu ve ferahtı.Çook teşekkürler!
Rica ederim. Ellerinize sağlık :)
ablacım denedim çok güzel oldu ellerine sağlık çok güzel tariflerin var hepsini deneyeceğim inşallah süpersin yeni tariflerini bekliyorum:)
Çok teşekkür ederim, senin de ellerine sağlık :)
tşk ederim senin sayende :)
Oncellikle tarif icin cok tesekkur ederim. Yegenimin 1. yas gunu icin yaptik, cok guzel oldu, herkes cok begendi. Butun tariflerinizi tereddutsuz yapiyorum ve cok guzel sonuclar aliyorum.. Iyiki buldum sizi. :) Daha nice guzel tariflere…
Teşekkür ederim :) Patates, kaşar ve beyaz peynir bir araya gelince nefis oluyor değil mi?
MERHABA ŞEYMA HNM….
TARİFLERİNİZ GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR..YENİ EVLİYİM YENİ YENİ TARİFLER OLSUN DİYE SÜREKLİ YEMEK TARİFLERİNİZE GÖZ ATIYORUM.KAYINVALİDEM EŞİM ELİMİN LEZZETİNİ ÇOK BEĞENİYOR :):) BEN DE GAZA GELİYORUM FARKLI ŞEYLER BULMALIYIM :) BUNU DA DENEYECEĞİM DİLERİM İYİ OLUR..BU ARADA TEREYAĞI PEK SEVMEM YERİNE MARGARİN KULLANABİLİRMİYİM ?? TEŞEKKÜRLER :d
Merhabalar Neşe Hanım, margarin kullanabilirsiniz tabi ki. Tarifin aslında zaten margarin kullanılıyordu ama ben margarin yerine genelde tereyağı tercih ediyorum. Hem margarin zararlı olduğu için, hem de tereyağı lezzetli olduğu için. Ama tereyağı ağır geliyorsa zeytinyağıyla karıştırarak da kullanabilirsiniz, bir daha denersem karıştırarak kullanmayı düşünüyordum. Tarifi de az önce bu şekilde güncelledim, son haline bakın isterseniz. Ellerinize sağlık :)