Ye#49 Çay & Yemek Sofraları

Gönderen Şeyma . Eki 2, 2009 in Yemek Etkinlikleri |

Son 1 haftadır yeniden öğrenci olduğum için biraz gecikse de 49. Etkinlik için hazırlanan sofralar ve tarifler karşınızda. Şimdilik gelen sofraların tamamı aşağıdakiler. Bir ara mail adresimde sorun vardı. Arada muhtemelen maili ulaşmayan katılımcılar da oldu. Aşağıda tarifini göremeyen maili tekrar hem iletisim@yemekcini.com, hem de yemekcini@hotmail.com adresine gönderirlerse sevinirim.

Fotoğrafların üzerine tıklayarak katılımcıların sitelerine yönlenebilir ve sofralarını, tariflerini inceleyebilirsiniz. Katılan herkese teşekkür ediyorum.

Chaplin Cafe’den Burcu Hanım, davet sofralarından bazıları ile katılıyor. Fotoğraflara bakıp da dergi veya kataloglardan alıntı yapıldığını düşünmemek elde değil :)

Henüz yeni bir blog sahibi olan Seda Hanım da Etli Pazı Dolması & İki Renkli Kek ile katılıyor.

Ufuk Hanım oldukça şık bir sofrasını paylaşıyor bizlerle. Sofra bir yana, menü harika! Tost Ekmeği Salatası, Paçanga Böreği, Çikolatalı Cheesecake, Üç Peynirli Kiş, Soslu ve Meyve Aromalı Kek, Meyve Tabağı, Kısır ve Elmalı Kurabiye menüde olanlar. Büyük bir kısmının tarifini de paylaşmış Ufuk Hanım. Söz konusu misafirler blogcu bayanlar olunca, böyle özel tarifleri yapmak şart oluyor :)

Sırada Derya Hanım’ın iftar sofrası var. Birbirinden güzel yemeklerin içinden Körili Mercimek Çorbası, Zeytinyağlı Taze Barbunya ve Kuzu Güveç’in tarifleri sitede yer alıyor. Aklım Körili Mercimek Çorbasında kaldı şimdi, olsa da içsek :)

Gülcan Hanım da sofrasındaki bazı detayları fotoğraflamış.

Çok değerli Hatice Hanım bir iftar sofrasını paylaşmış. Birbirinden lezzetli yemeklerin yer aldığı sofradan Kuru Patlıcan ve Biber Dolması, Köz Patlıcan – Biber Salatası ve Muzlu – Bademli Güllaç tarifleri sitede yer alıyor. Tarifi verilmeyen Fıstıklı – Kuş Üzümlü Pilav ve Pastırmalı – Kaşarlı Rulo Böreğin tariflerinin de en kısa sürede paylaşılmasını ümit ediyorum :) Daha önceden yayınlanmış olsa da paylaşmaya değer çay sofrasına ve yemek sofrasına da göz atın derim.

Pelin Hanım da şık bir çay sofrası paylaşıyor. Tariflerden şimdilik Patatesli – Kaşarlı Galeta Unlu Poğaça paylaşılmış ama diğer tarifleri yakalamak için sık sık ziyaret etmekte fayda var.

Sakızlı Türk Kahvesi’nden gelen akşam yemeği sofrası var sırada. Sofradaki örtüler, süsler, servis önerileri vs… dikkat çekmeyecek ve fikir edinilmeyecek gibi değil. Menüdekilerden kavrulmuş tel şehriyeye bulanan patates toplarının tarifi de yer alıyor.

Etkinliğimizin ilk ve tek balık menüsü… Burçin Hanım deniz temalı şık bir sofra hazırlamış. Dekorasyonla ve menüyle ilgili bir kaç fikirle birlikte pişireceğiniz balıklar için güzel fikirler de yer alıyor.

Doğumgünü menümüz ve burma baklava tarifimiz Hülya Hanım’dan. Küçük hanıma da bu vesileyle hayırlı, sağlıklı, uzun ömürler diliyoruz :)

Şimdilik son soframız bir önceki ev sahibimiz Nalan Hanım’dan. Blogunda 2 farklı yılbaşı sofrası sunuluyor. Balkabağı Çorbası, Çay Sandviçleri ve Peynir Topları ise ilgi çeken tariflerden.

8 Yorum

HAVVA
Eki 3, 2009 at 17:01

merhaba sitenizi uzun zamandır izliyorum pek çok tarifiniz denedim. Şimdi bende bir blog açtım daha bir hafta oldu daha çok glutensiz şeyler yapıyorum mecburen çünki 3 aydır çölyak diyetindeyim. Ama bu durumun beni kısıtlamasına izin vermek istemiyorum. sizde beni ziyaret edip fikirlerinizi söylerseniz çok mutlu olurum. Eleştirilerinizi bekliyorum. havva


 
Syhn
Eki 3, 2009 at 20:12

sofralar şahane!
öğrencilik hayatın hayırlı olsun;)


 
Fatma Tekin
Eki 4, 2009 at 20:41

Şeyma hanım konuk misafirlerinizin sunumları harika herkesin emeğine sağlık.Hepsini tek tek ziyaret etip fikir aldım.Sizinde emeyinize sağlık öğrencilik hayatınız başarılar.


 
ayşegül mutfakta
Eki 6, 2009 at 20:48

hepsi ayrı ayrı şahane görünüyorlar.. konuklar çok şanslı :)


 
hatice
Eki 6, 2009 at 21:41

Şeymacığım güzel evsahibeliğin için teşekkürler, sofralar harika görünüyor, emeğine sağlık…
öğrencilik hayatında da başarılar dilerim…
sevgiler…


 
reyyan
Eki 7, 2009 at 17:05

selam acaba bende soframı etkinliğe gönderebiliyormuyum:) dün ekledim iftar sofralarımdan biri ramazanda ekleyememiştim

kabul buyurursanız linke tıklayıp gelip alabilirsiniz?

http://reyyanresimlitariflerim.blogspot.com/2009/10/iftar-sofrasi-2009-3.html


 
gülcan
Eki 13, 2009 at 17:20

sevgili şeyma hnm ilk kez katıldığım için soruyorum şimdi ne olucak:))
tesekkurler..


 
Şeyma
Eki 13, 2009 at 19:49

Gülcan Hanım, gönderilen linkler etkinlik çerçevesinde bu sayfada yayınlanmış ve burada ufak bir arşiv oluşturulmuş oldu :) Her etkinlik için bu şekilde.


 

Yanıtla

© 2010 Yemek Cini. Sitede yer alan tarif ve fotoğraflar, izinsiz veya kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.